Hur fungerar ROT avdraget vid hemstädning

När du anlitar hemstädning räknas arbetet som det som kallas för hushållsnära tjänster, där ingår även tvätt och liknande tjänster. När du använder städhjälp kan du med hjälp av RUT-avdraget dra av en del av kostnaden som du betalar. Som mest kan du göra avdrag på hälften av kostnaderna. Det finns dock en övre maxgräns som ligger på som mest 50 000 kronor per person och år.

Kontrollera din rätt till avdrag

Genom att beställa hemstädning kan du spara både tid och energi som du istället kan lägga på annat. För att uppmuntra till den här typen av tjänst finns avdrag att använda sig av. Om du vill veta om du omfattas kan du kan själv kontrollera det på Skatteverkets hemsida. Där ser du hur stort avdrag du har rätt till och hur mycket du har använt hittills.

En av sakerna som påverkar din rätt till förmånen är att du behöver ha betalat tillräckligt mycket skatt det senaste året för att ha rätt till RUT- och ROT-avdrag. Vi väver gärna in avdraget redan i offerten så att du får en rättvis bild av vad slutpriset kommer att landa på för dig. Fyll i dina kontaktuppgifter här på hemsidan så återkommer vi till dig för att ta fram prisuppgifter för ditt städprojekt.

Hur fungerar det rent praktiskt med att anlita en städfirma i Borlänge?

När du vill nyttja RUT-avdraget hjälper Dala Proffs dig med ett avdrag på arbetskostnaden redan på fakturan. När du senare har betalat fakturan kommer vi att begära en utbetalning från Skatteverket. Det är alltså ingenting som du behöver tänka på. Om Skatteverket beviljar utbetalning till oss kommer beloppet att dyka upp ifyllt i din inkomstdeklaration. Det bygger på att du har betalat in skatt under inkomståret för att kunna använda avdragen.

Viktigt att tänka på när du vill ha avdrag på din hemstädning eller flyttstäd i Borlänge

Tänk på att RUT-avdrag och ROT-avdrag räknas i samma pott så om du har renoverat hus eller gjort att annat underhålls- eller ombyggnadsarbete kan det påverka hur stort avdrag det finns kvar att göra för hemstädning och flyttstäd. Vi räknar och tittar gärna på det tillsammans med dig och planerar så att det blir bra. Städning kan du få som punktinsats eller regelbundet.

Varför anlita Dala Proffs som städhjälp?

När du anlitar hemstädning i Borlänge kan du komma hem till ett nystädat hem och koppla av efter långa dagar eller  resa. En uppskattad tjänst är flyttstäd som vi på Dala Proffs utför i Borlänge, där vi försäkrar dig om att få en godkänd besiktning av ditt boende när det är dags att flytta. Ta gärna kontakt med oss via kontaktformuläret som du hittar här på sidan. Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig.

Få upp till 5 kostnadsfria offerter från städfirmor i Borlänge

Fyll i vårt formulär så skickar vi ut din förfrågan till 5 städföretag aktiva i Borlänge. Tjänsten är helt kostnadsfri och utan köpkrav.